8 Ağustos 2012 Çarşamba

BAFRA TSO ÜYELERİYLE İFTARDA BULUŞTU


Haberler

BAFRA TSO ÜYELERİYLE İFTARDA BULUŞTU
08:49, 07 Ağustos 2012 Salı
Yönetim Kurulu Başkanı Recep Durgun yaptığı açılış konuşmasında “Davetimize icabet edip geldiğiniz için bizleri onurlandırdınız. Yaşamakta olduğumuz mübarek Ramazan ayının manevi havasında Siz değerli dostlarımızla iftar yemeğinde bir araya gelmenin mutluluğunu yaşıyorum.
Peygamber efendimiz (s.a.a) Ramazan ayını şöyle açıklıyor “Allah-u Teala buyuruyor ki: “İnsanoğlunun oruç hariç bütün iyi amelleri kendisi içindir; ama oruç benim içindir ve ben mükafatını vereceğim” der.
Bu duygu ve düşüncelerle iftar yemeğimizdeki kaynaşma ile İlçemizin birlik ve beraberliğine katkı sağlayacağı inancıyla, Ramazan ayının ülkemize, bölgemize ve tüm İslam alemine huzur, barış ve mutluluk getirmesi dileğiyle, saygılar ve sevgiler sunarım."
Başkan Durgun sözlerine şöyle devam etti “Değerli misafirler sizlere birkaç faaliyetimizde kısaca bahsetmek isterim.2010 yılından bu yana KOSGEB Sinerji Odağı faaliyetlerine devam etmektedir. Bunu yanı sıra bu yıl Nisan ayı itibari ile de Türkiye İş Kurumu Samsun İl Müdürlüğü ile Bafra Ticaret ve Sanayi Odası arasında imzalanan protokolle İŞKUR Hizmet Noktası görevini üstlenerek üyelerimizin ve hemşerilerimizin ihtiyaçlarını karşılamak amacı ile hizmeti kapılarına getirmiş bulunmaktayız.
KOSGEB Sinerji Odağı aracılığı ile KOBİ statüsüne uygun yani 250 den az çalışanı bulunan, yıllık cirosu 25.000.000 TL altında olan işletmeler KOSGEB’ in tüm destekleri ve faaliyetlerinden yararlanabilmektedir.
2011 yılı sonunda başlatmış olduğumuz girişimcilik programında 148 kişi eğitimini tamamlamış olup,3. Dönem Uygulamalı Girişimcilik Eğitimine 60 girişimci adayı arkadaşımız eğitimlerine başlayacaktır. Bu sayede hemşerilerimizin işlerini kurarken 30 bin TL geri ödemesiz, 70 bin TL geri ödemeli olarak desteklenmesinde ve eğitimleri almak için Samsun’a gidiş geliş yapma yükümlülüğünü de ortadan kaldırmış bulunmaktayız. Şimdiye kadar eğitime katılan 88 girişimci adayı sertifikalarını almış ve bunlardan 17 tanesi işletmelerini kurmak için faaliyetlerini devam ettirmektedir” dedi.
Durgun “Bir diğer konu Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi ile yapmış olduğumuz protokol çerçevesinde üyelerimizin veya yanlarında çalıştırdıkları elemanlarının faydalanacağı üye eğitimlerine de belirli peryotlarla devam etmekteyiz.
Öte yandan Bafra Organize Sanayi Bölgesinde faal durumda 11 işletme bulunmakta, 3 işletme inşaat aşamasında olup, 6 yeni işletmeninde projesi hazırlanmış ve inşaatına geçilecektir. Bafra Organize Sanayi Bölgesinde toplam 20 firma bulunmaktadır. Aynı zamanda kismi bedelsiz arsa tahsisi devam etmektedir” dedi.

http://www.bafratso.org.tr/index.cfm?action=haber&page=icerik&no=541