17 Haziran 2016 Cuma

Bafra OSB’nin adı artık “Samsun Bafra Karma ve Medikal İhtisas OSB”




Bafra Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Göksel Başar Bafra Organize Sanayi Bölgesine (Bafra OSB) Medikal OSB’nin eklenmesine müteakip isminin değişmesi ile ilgili basın açıklamasında bulundu.
Başar açıklamasında “Bafra Organize Sanayi Bölgesi (Bafra OSB) 1998 yılında kurulmuş ve 2005 yılında arsa tahsisine başlamıştır. Göreve geldiğimiz günden bu güne kadar Bafra OSB’ye daha çok yatırımcı çekmek ve eksiklerin giderilmesi ile ilgili olarak bir takım çalışmalar gerçekleştirdik. Örneğin; internet altyapısı, haciz sorunu ve çevre düzenlemesi…v.s gibi.
Tabii bunlar yapılırken bir taraftan da sizlerin de takip ettiği üzere Bafra Sera OSB ve Bafra Medikal OSB ile ilgili çalışmalarımızda devam etmektedir.
2001 Yılında Karma Organize Sanayi Bölgesi olarak tüzel kişilik kazanan Bafra Organize Sanayi Bölgesinin 100 hektarlık 2. Etap’ı için 2013 yılında Medikal Organize Sanayi Bölgesi kurulması için çalışmalar başlatılmıştı. T.C Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevresel Etki Değerlendirme, İzin ve Denetim Müdürlüğü’nün yapmış olduğu incelemeler sonucunda da Bafra Medikal İhtisas Organize Sanayi Bölgesi için yapılan ÇED Raporu başvurumuz olumlu olarak sonuçlanmıştır” dedi.
Başkan Başar “Bugün geldiğimiz noktada ise Bafra Organize Sanayi Bölgesi(OSB)'nin henüz altyapısı tamamlanmamış 79 adet parselden oluşan II. etabının, medikal ihtisas OSB'ye tahsisi ile OSB unvanının "Samsun Bafra Karma ve Medikal İhtisas OSB" olarak değiştirilebilmesi için yeniden düzenlenen kuruluş protokolü Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız onayına sunulmuş, Bakanlığımız da değişiklik protokolümüzü uygun bularak Bafra OSB’nin ismini ve kuruluşunu “Samsun Bafra Karma ve Medikal İhtisas OSB” olarak onaylamıştır” dedi.