6 Nisan 2016 Çarşamba

Bafra TSO’ dan Meclis Üyelerine “Yaşamı Renklendiren Ayrıntılar” Eğitimi




Bafra Ticaret ve Sanayi Odası Meclis üyelerine yönelik yönetici eğitimleri kapsamında  “Yaşamı Renklendiren Ayrıntılar” konulu eğitim programı düzenlendi.
Bafra TSO toplantı salonunda yapılan eğitim İzgören Akademi Eğitimcilerinden Salih Özgür tarafından gerçekleştirildi.
Salih Özgür “Yaşamı Renklendiren Ayrıntılar” konulu eğitim sunumunda “Protokol ve nezaket kuralları, sosyal davranış kuralları, Ayrıcalıklı yaratmanın önemi ve ilkeleri, Protokolde temel ögeler, Davet ve Ziyafetlerde Temel İlkeler gibi konularına değindi.
Özgür “Görgü – Nezaket bir hava yastığı gibidir içinde somut hiçbir şey olmamasına rağmen sizi hayatın darbelerinden korur. Nezaket, aklın ve estetiğin zarafetle buluşmasıdır. Kamusal yaşamda; protokol kuralları ile sosyal davranış kuralları iç içedir. Kamusal etkinliklerde protokol kuralları; günlük çalışma yaşamında ise sosyal davranış kuralları uygulanır” dedi.
Salih Özgür eğitimi slayt eşliğinde, güncel yaşamdan örnekler vererek, karşılıklı soru cevap şekilde tamamladı.
Bafra TSO Yönetim Kurulu Başkanı Göksel Başar meclis üyelerine katılımlarından dolayı, Eğitimci Salih Özgür’e de etkili sunumu ve anlatımından dolayı teşekkür ederek, bu tür etkinliklerin yıl içinde devam edeceğini ifade etti.

“GENCİZ BİZ PROJESİ” TANITILDI





Bafra İsmail Ahıskalı Mesleki Eğitim Merkezi  Müdürlüğü tarafından hazırlanan, Bafra Ticaret ve Sanayi Odasının ortağı olduğu; sektörel yatırım alanlarında genç istihdamının desteklenmesine yönelik başlatılan ‘Genciz’ projesi Bafra basınına tanıtıldı.
Bafra İsmail Ahıskalı Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü ve Proje Yürütücüsü Ahmet Gencay ile Bafra Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Göksel Başar’ın birlikte düzenlediği basın toplantısında “GENCİZ PROJESİ” ile ilgili bilgiler verdi.
Bafra, Alaçam, Yakakent ve 19 Mayıs ilçelerinde uygulanacak olan projede 15-29 yaş arası işsiz gençlere girişimcilik, genel beceri eğitimi ve mesleki kurslar verilerek genç istihdamını desteklemek ve genç işsizlik oranını azaltmak hedefleniyor.
Bafra Dönerhan restoranda yapılan tanıtım toplantısında proje hakkında bilgi veren Bafra İsmail Ahıskalı Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Ahmet Gencay “GENCİZ PROJESİ” ’ nin 01 Mart 2016 tarihinde başlayıp 28 Şubat 2017 tarihinde biteceğini ve bütçesinin 294.643 Euro olduğunu söyledi. “Genç kadınlar ve engelli gençlere öncelik verilmesi koşuluyla en az ilköğretim mezunu işsiz 15-29 yaş arası 100 gence mesleki beceri ve girişimcilik becerilerinin arttırılması yoluyla iş bulma ve öncelikli sektörlerde iş kurmalarını desteklemek,  Genel beceri ve girişimcilik kursu alan gençler arasında 40 gencin mesleki kurslarla eğitilmesi yoluyla tekstil sektöründe 3. Seviye mesleklerden dokuma konfeksiyon makineci olarak istihdamlarına katkıda bulunmak, mesleki kurslara katılan ve işe oryantasyon-staj eğitimi alan gençlerin kısa vadede en az yüzde 50 sinin istihdamını sağlamak, işsiz gençlere iş kurma, mesleki danışmanlık ve kariyer rehberliği ile işe yerleştirme ve izleme hizmeti vermek projemizin özel hedefi olduğunu ifade etti.
Gençlere evde oturmamaları konusunda çağrı yapan Bafra Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Göksel Başar, “Lütfen gençlerimiz evde oturup iş beklemesinler. Evde oturan kimseye iş vermezler. Merdivenin basamakları birer birer çıkılır. Gençler gelip kısmetlerini arasınlar. İş arasınlar, nasiplerini İŞKUR’dan Çıraklık Eğitim Merkezinden arasınlar ama mutlaka arasınlar. Bakın çok güzel imkanlar var. Çıraklık Eğitim Merkezinin projesi Avrupa Birliği Fonlarından kazandırılan çok önemli bir projedir. Bu proje kriterlerine uyan insanlar gelsinler ve birer meslek sahibi olsunlar.” ifadelerinde açıklamalarda bulunan “Göksel Başar; Bölgemizin ekonomik, Sosyal açıdan kalkınması ve gelişmesi için yapılan her türlü projeye ve faaliyete desteklerinin devam edeceğini Bafra Ticaret ve Sanayi Odası olarak Bafra’mıza ve bölgemize katkı sağlayacak her türlü projenin öncüsü ve paydaşı olmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.