23 Mart 2016 Çarşamba

Başkan Başar’dan 75.Yıl Huzurevine Ziyaret



Başkan Başar’dan 75.Yıl Huzurevine Ziyaret

Bafra Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Göksel Başar ve Yönetim Kurulu üyeleri Yaşlılar Haftası münasebeti ile Bafra 75.Yıl Huzurevi ziyaret etti.

Bafra TSO Yönetim Kurulu Başkanı Göksel Başar “Geçmişin izlerini taşıyan değerli büyüklerimiz ile hoş sohbetlerde bulunmak kimi zaman onların deneyim ve bilgilerinden faydalanmak bizler için çok değerli ve önemli olmalıdır.
Bu bağlamda 75.yıl huzurevi sakinlerimizin ve tüm yaşlılarımızın bu anlamlı gününü kutluyor sağlıkla dolu bir ömür diliyorum” dedi.

Ziyarete Bafra Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Göksel Başar ve  beraberinde Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Erkan Mustafa Tokur, Yönetim Kurulu üyesi İbrahim Süzen ve Genel Sekreter Talip Şahin  katıldı.
 

21 Mart 2016 Pazartesi

Bafra TSO’ dan Oda/Borsa Personellerine “Beden Dili” Eğitimi



Bafra TSO’ dan Oda/Borsa Personellerine “Beden Dili” Eğitimi

Bafra Ticaret ve Sanayi Odasının ev sahipliğinde, Samsun ili ve ilçeleri Oda ve Borsa personellerinin katılımları ile Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi öğretim görevlisi Yrd. Doç. Dr. Buğra Genç tarafından “Beden Dili” adlı eğitim gerçekleşti.
İletişim Kapsamında Beden Dili ve Yansımaları hakkında sunum yapan Yrd. Doç. Dr. Buğra Genç ; İletişimin Etkin Kullanıldığı Bir Kuruluşta; çalışan ve birim uyumu, kuruluş ile dış dünya arası bağ,     sağlıklı bilgi alışverişi, faaliyetlerin sürdürülmesi , problem çözme, inovatif gücü teşvik, hiyerarşik basamak ve otorite ile birlikte yapılması gerekenlerin ise Konuşurken göz iletişimi kurmak, Mimikleri kullanmak,  Uygun şekilde konuşmak ,  Tebessüm etmek,  Dinlediğinizi göstermek, Yakın olmak,  Kişisel bakım ve düzen olduğunu ifade etti.
Buğra Genç iletişimde kendimizi ifade etmekte ve karşımızı anlamakta iletişim unsurları arasında beden dilinin yüzde 55 ile 60 ,ses ve konuşmanın yüzde 30 ile 38  kelimelerin ise ancak yüzde 7 ile 10 arasında olduğunu belirterek beden dilinin önemi anlattı.
Empatinin önemini de vurgulayan Genç “Empati, kişinin; Olaylara karşısındakinin bakış açısıyla bakabilmesi, Karşısındaki kişinin duygularını ve düşüncelerini doğru olarak anlaması, Anladığını karşısındaki kişiye ifade etmesidir” dedi.
Bafra TSO Genel Sekreteri Talip Şahin eğitim sonrası yaptığı açıklamada ; Oda Borsalarımızda  Hizmet kalitesini arttırmak ve birlikteliği devam ettirmek amacı ile bu tür eğitimlere ara vermeden devam edeceğini ifade ederek Oda ve Borsa Genel Sekreterlerine ve personeline katılımlarından dolayı teşekkür etti.
Eğitime Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Süleyman Karabük, Samsun Ticaret Borsası Genel Sekreteri Ahmet Aliyazıcı, Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Gültekin SÜRÜL, Çarşamba Ticaret Borsası Genel Sekreteri Eftal Yetimoğlu, Bafra Ticaret Borsası Genel Sekreteri Bayram Tosun, Terme Ticaret Borsası Genel Sekreteri Emre Kızıl, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası, Samsun Ticaret Borsası, Bafra Ticaret ve Sanayi Odası, Bafra Ticaret Borsası, Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası , Çarşamba Ticaret Borsası,Terme Ticaret ve Sanayi Odası ve Terme Ticaret Borsası personelleri katılım sağladı.