6 Ağustos 2015 Perşembe

Başar "Mesleki Eğitimi Çok Önemsiyoruz"

Başar "Mesleki Eğitimi Çok Önemsiyoruz"

Bafra İsmail Ahıskalı Mesleki Eğitim Merkezi tarafından hazırlanan ve Bafra Ticaret ve Sanayi Odası ile Amasya Üniversitesi Teknoloji Fakültesi ” “nin paydaşı olduğu E-Materyal projesi, Bafra Ali Kale Turistik Tesislerinde düzenlenen yemek programı ile  kapanışı yapıldı.

Yemek Programında ilk olarak konuşma yapan İsmail Ahıskalı Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Ahmet Gençay, “Gençlerimizin hayatta yerlerini alabilmesi, eğitime




ayrılan kaynakların daha yararlı kullanılabilmesi temel dayanak noktası eğitim sisteminin tüm süreçlerini kalifiye dayalı hale getirilmesidir.  Türkiye'nin nitelikli insan gücü ihtiyacı düşünüldüğünde mesleki ve teknik eğitimin kalitesinin arttırılmasına yönelik olarak yapılacak olan çalışma ve stratejilerin ne derece önemli olduğu büyük önem kazanmaktadır.
Bu nedenle mesleki ve teknik eğitim içerisinde bulunan dinamik yapımının sürekli ve etkili bir şekilde geliştirilmesi, çağa ayak uydurması teknolojik alt yapının güçlendirilmesi dünyadaki gelişmelerin yakından izlenerek işselleştirilmesi bir zorunluluktur. Bu duygularla mesleki ve teknik eğitimin kalitesinin arttırılmasına bizlerde E- Meteryal hazırlama projesi ile katkı sağlamayı düşündük. Bu gün bunu gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.
Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili 2.etap çalışması olan ve Bafra`ya kurulması niçin çalışılan Medikal Organize Sanayi Bölgesi hakkında önemli açıklamalar yapan Göksel Başar, “Medikal OSB`nin kurulmasıyla Bafra'da bin kişinin çalışacağını tahmin ediyorum” dedi.
Göksel Başar, E- Meteryal projesi ile ilgili bilgiler vererek Medikal OSB hakkında önemli bilgiler verdi.

Göksel Başar konuşmasında şunları söyledi:
Mesleki Eğitimi Çok Önemsiyoruz
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği koordinasyon Dairesi Başkanlığının sahipliğinde ve Milli Eğitim Bakanlığının paydaşı olduğu Türkiye'nin Mesleki ve Teknik Eğitimin Kalitesinin Arttırılması Hibe Programı çerçevesinde Bafra İsmail Ahıskalı Mesleki Eğitim Merkezi tarafından hazırlanan ve Amasya Üniversitesi Teknoloji Fakültesi ile Bafra Ticaret ve Sanayi Odası olarak paydaşı olduğumuz Mesleki ve Teknik Eğitim İçin E- Materyal hazırlama projesi Avrupa Birliğinden 220 Bin Euro destek almıştır. 31 Ağustos 2015 tarihinde de sona erecektir.

Biz Mesleki eğitimi iş adamları olarak çok önemsiyoruz. Ticaret odası olarak üyelerimizle yaptığımız toplantılarda sürekli nitelikli eleman konusunda bize talepte bulunuyorlar. Bir çok dalda nitelikli eleman bulmakta maalesef üyelerimiz çok zorlanmaktadır. Günümüzde gittikçe daha kalifiye iyi yetişmiş sayısı da azalıyor. Mesleki eğitim alan öğrencilerimiz eğitimlerinde bir çok uygulamayı ancak kitap üzerinde yahut öğretmenlerimizin anlattıkları kadarıyla bilgi sahibi oluyorlardı. Proje ortağı olarak yer aldığımız E- Materyal adlı bu Avrupa Birliği projesi sayesinde mesleki eğitim için görsel anlatım videoları hazırlanarak ustasıyızbiz.tr adresinde de yayınlanarak herkesin rahatlıkla ulaşabileceği bir program oluşturmuştur.

Bafra'da Bin Kişinin Çalışacağını Tahmin Ediyorum

Bafra Organize Sanayi Bölgesinde 1. etapta doluluk oranımız şuan için yüzde 60 civarında  2. etapta ise yaklaşık 7 yüz dönüm arazi Bafra Medikal Organize Sanayi Bölgesi olarak düzenlemek için çalışma yapıyoruz. İnşallah önümüzdeki aylarda Bafra OSB'nin 2. etabına Samsun'da 22 tane firma medikal organize sanayi kurmaya taahhütte bulundular ve gelecekler. Bununla ilgili çet sürecimiz bitti. Bu süreç bittikten sonra yaklaşık olarak Bafra'da bin kişinin çalışacağını tahmine diyorum.  İşte bu yüzden mesleki eğitim programları bizler için çok önemli. İnşallah bu gerçekleştirildiğinde elemanla ilgili problemlerimizin giderek azalacağını düşünüyoruz. Ticaret odası olarak Mesleki Eğitim Merkezimizle sık sık istişarelerle olmakla birlikte bu tip başka projelerde de paydaş olarak yer almaktayız.