4 Mart 2015 Çarşamba

YATIRIMCILARA OSB’DE BEDELSİZ ARSA UYARISI

Bafra Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Göksel Başar, Organize Sanayi Bölgelerinde Yer Alan Parsellerin tahsisi ile ilgili bir basın açıklamasında bulundu.
Bafra Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Göksel Başar, Organize Sanayi Bölgelerinde Yer Alan Parsellerin Gerçek Veya Tüzel Kişilere Tamamen Veya Kısmen Bedelsiz Tahsisine Dair Yönetmeliğin 26 Ağustos 2011 tarih ve 28037 sayılı resmi gazetede yayımlandığını ifade etti. Bakanlar Kurulu kararı ile bir uzatma olmazsa sürenin 12 Nisan 2015’de dolacağını, yatırımcıların kısmi bedelsiz arsa fırsatından faydalanması için en kısa zamanda müracaat etmeleri gerekmektedir” dedi.
Başkan Başar yaptığı basın açıklamasında şunları kaydetti; “Bu Yönetmeliğin amacı; Organize Sanayi Bölgelerinde yer alan parsellerin gerçek veya tüzel kişilere tamamen veya kısmen bedelsiz tahsisine ilişkin usul ve esasları belirlemektir.
Buna göre; 
1) Yatırım Teşvik Uygulamalarında Bölgeler gruplandırması çerçevesinde 3. Bölgede yer alan ilçemizde %70 indirimli arsa tahsisi yapılacağı belirlenmiştir. Bu kapsamda;
Bölgeler gruplandırması çerçevesinde 3. Bölgede yer alan ilçemizde %70 indirimli arsa tahsisi yapılacağından, indirimden sonra, 8,10 TL/m2 arsa bedeli alınmasına, 
Ayrıca altyapı katılım bedeli olarak 3,50 TL/M2 arsa bedeli alınmasına 
Arsa bedeli ve altyapı katılım bedeli olarak toplamda alınacak olan 11,6 TL’nin, on aylık eşit taksitle alınmasına, Müteşebbis heyetimizce karar verilmiştir.
2) Arsa tahsisinin yapılmasından sonra yatırımcı 1 yıl içerisinde ruhsat almak zorunda olup ruhsattan sonrada 2 yıl içerisinde üretime başlaması gerekmektedir.
3) Yatırımcı 10 kişilik istihdam sayısı ile 3 ay üretim yapmasından sonra katılımcılara arsa devri yapılmaktadır. 
4) Ayrıca daha önce bedelli olarak arsa alan firmalarda, kalan borçları için, yukarıda belirtilen şartlara uyması durumunda bedelsiz tahsisten yararlanabileceklerdir” diyerek “konu ile ilgili daha detaylı bilgi Bafra OSB Müdürlüğünü 0362 542 42 36 nolu telefondan aranarak öğrenilebilmektedir” dedi.

Göksel BAŞAR
Yönetim Kurulu Başkanı
TOBB AB uyum Komisyonu Başkanı

http://www.bafratso.org.tr/index.cfm?action=haber&page=icerik&no=917