12 Şubat 2015 Perşembe

Göksel Başar'dan Hüseyin Acar’a Hayırlı Olsun Ziyareti

Göksel Başar'dan Hüseyin Acar’a Hayırlı Olsun Ziyareti
09:19, 11 Şubat 2015 Çarşamba
 Bafra Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Göksel Başar, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İlçe Başkanı Av. Hüseyin Acar'ı MHP İlçe Binasında Ziyaret Etti.
Geçtiğimiz günlerde yapılan Milliyetçi Hareket Partisi İlçe kongresinde İlçe Başkanlığına tekrar seçilen Av. Hüseyin Acar'a, Bafra Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Göksel Başar hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Hüseyin Acar ziyaretlerinden dolayı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Göksel Başar'a teşekkür etti.
Ziyaret karşılıklı sohbet sonrası son buldu.

Bafra TSO’ dan “5 Yıldızlı” Hizmete Devam…

13:31, 30 Ocak 2015 Cuma
 Bafra TSO Yönetim Kurulu Başkanı Göksel Başar ve Akreditasyon Kurulu üyeleri Yönetim Kurulu üyesi İbrahim Süzen, Meclis Katip üyesi Abdullah Bülbül, Genel Sekreter Suat Lekesiz ve Akreditasyon Sorumlusu Ayhan Avcı’nın katıldıkları, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinde (TOBB) düzenlenen Akreditasyon Sertifika Töreninde Bafra TSO üçüncü kez “Akredite Oda” olarak belgesini aldı. Bafra TSO’ ya Akreditasyon belgesini Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu ile TOBB Akreditasyon Kurulu Başkanı ve TOBB Başkan Yardımcısı Halim Mete birlikte takdim etti.
TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu akredite olarak ‘5 yıldızlı’ ünvanı alan oda borsa sayısının 191’e ulaştığını, 41 oda ve borsanın da yolda olduğunu açıkladı. Akreditasyon belgelerinde hedef; 365 oda ve borsanın tamamı.
Geçen yıl çalışmaları tamamlanan ve denetimleri gerçekleştirilen 10. Dönem 39 oda/borsa ile akreditasyon sertifikalarını yenileyen 1, 2, 5 ve 7. Dönemden 54 oda/borsa; TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın da katılımıyla düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu törende yaptığı konuşmada, Bakan Işık'a, OSB'lerdeki taban alanı kısıtlamasının kaldırılması ve kamu ihalelerindeki yerli ürüne getirilen avantaj için teşekkür etti.
Hisarcıklıoğlu, bugün kendileri için bir gurur günü olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:
"191 oda ve borsamız Türkiye'de 5 yıldızlı oda ve borsa kapsamında, yani akredite oldular. 41'i de hatta girmiş durumda. İnşallah kısa sürede bu 41'ine de bu salonda ödülünü vereceğiz. Gururla övüneceğimiz bir camiamız var. 5 yıldızın manası şudur aslında. Bugün 5 yıldızlı olan oda ve borsalarımız, hizmet kalitesi anlamıyla Londra'daki, Paris'teki, Berlin'deki oda ve borsalar, üyelerine hangi standartta hizmet veriyorsa, bu oda ve borsalarla minimum aynı seviyeye gelen 191 oda ve borsamızın başkanları ve tüm çalışanlarını kutluyorum."

TOBB Başkanı olduğunda sadece 5 oda ve borsanın profesyonel çalışanlarının İngilizce okuyup yazabildiğini anlatan Hisarcıklıoğlu, bugün itibarıyla ise 355 oda ve borsanın çalışanlarının İngilizce okuyup yazabilir hale geldiğini ifade etti. Geçen zaman içinde oda ve borsalarda bunun gibi birçok dönüşümü gerçekleştirdiklerini dile getiren Hisarcıklıoğlu, "Önümüzdeki süreç çok önemli. Çünkü artık markalaşan ülkeler değil, iller, ilçeler var. Bu noktada, hizmet kalitesini artırmak için üyelerimizin, firmalarımızın taleplerini toplamamız lazım. Bizden daha fazla ne hizmet bekliyorlar, bunu değerlendirmemiz lazım" diye konuştu.
Bafra TSO Yönetim Kurulu Başkanı Göksel Başar “hizmet kalitemizi her geçen gün daha da arttırarak Akreditasyon belgesini bir kez daha almaya hak kazandık. Bundan sonraki süreçte de çalışmalarımızda hız kesmeden yolumuza devam edeceğiz” dedi.

Bafra TSO 2014 Yılının Değerlendirdi


Bafra Şehir Kulübünde, Bafra’da görev yapan basın mensuplarıyla bir araya gelen Bafra TSO Başkanı Göksel Başar,“İkinci fakülte için resmi gazeteyi her gün mesajlarımı kontrol eder gibi kontrol ediyorum” dedi.
Bafra TSO Başkanı Göksel Başar, Medikal TIBBİ Alet Üreten 23 firmanın Bafra’ya gelmek için taahhütte bulunduğunu, Bafra Sera OSB Tarım Bakanlığında oluşturulan komisyonca uygun görüldüğünü, Bafra OSB’de Yatırımcı Firma sayısı 19 iken son bir yılda 28’e çıkarıldığını, Bafra İşletme Fakültesinin YÖK Genel Kurulunda kabul edildiğini söyledi.
“BAFRA OSB’NİN YOLU EN KISA ZAMANDA YAPILACAK”
Bafra TSO Başkanı Göksel Başar,“Bafra Kızılırmak Üniversitemizi hedefe ulaştırmak istiyoruz. Bizim TSO olarak önceki dönem başkanımız şuan ki Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Çamaş beyle Ankara`ya yaptığımız ziyarette, Bafra`ya ikinci fakülte ile ilgili çalışma YÖK’te duruyordu arkadaşlar biz bunu bir şekilde hareketlendirdik ve 25 Eylül 2014 tarihinde YÖK genel kurulunda Bafra İşletme Fakültesi kararı kabul edildi. İkinci fakülte çalışmasıyla ilgili şuandaki süreç 16 Ekim 2014 tarihinde 60 bin 638 sayılı yazı ile Milli Eğitim Bakanlığına bildirildi. İnşallah Milli Eğitim Bakanlığı bu kararı bakanlar kuruluna taşıyacak onu da takip ediyoruz. Bafra İşletme Fakültesi kararı kuruldan çıktığı anda inşallah bunu Bafra`ya hemen kuracağız” dedi.
Bafra Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Göksel Başar, “Bafra Ticaret ve Sanayi Odası yönetim kurulu ve meclisi olarak gör eve geldiğimiz ilk günden itibaren üzerinde hassasiyetle durduğumuz ve takibini yaptığımız 4 ana hedefimiz bulunmaktadır. Bu hedefin gerçekleşmesi hususunda ortak akılla hareket ederek çalışma yapmaktayız. Bafra Organize Sanayi Bölgemize yeni yatırımcı arayış ve ziyaretlerimiz aralıksız devam etmektedir. Bizim ana hedeflerimiz Bafra Organize Sanayi Bölgesi, Sera Organize Sanayi Bölgesi, Medikal İhtisas Organize Sanayi Bölgesi ve hedef ‘Kızılırmak Üniversitesi’dir. Bununla ilgili mevcut binamız 2 bin öğrenciyi kaldıracak kapasitede Önceki Bakanımız Suat Bey, YÖK başkanına “Bu fakülte binası değil 2 fakülteyi 3 fakülte kaldırır. Biz orada Bafra İşletme Fakültesini başlatalım. Ondan sonra bir bina yapılır” demişti. Binayı yaptıracak kişilerle de temaslarımız devam ediyor. Bununla da ilgili çalışmalarımız var. İkinci fakülte konusunda resmi gazeteyi her gün mesajlarımı kontrol eder gibi kontrol ediyorum. Seçim döneminde bu işi halledeceğiz. Bu konunun en yakın takipçisi biziz” diye konuştu.
Bafra TSO ve TOBB ab Uyum Komisyonu Başkanı Göksel Başar, “Bafra,19 Mayıs,Alaçam ve Yakakent ilçelerimizin marka değerinin artması en büyük hedefimizdir. Üyelerimize verdiğimiz hizmet kalitesini her geçen gün artırmaktayız” şeklinde konuştu.
Değerlendirmenin ardından Başar, Bafra ilçesinin geleceği için çalışmalara her zaman olduğu gibi devam edeceklerini kaydetti.