25 Kasım 2014 Salı

Bafra TSO Üyeleriyle Dubai Fuarına Katıldı

Bafra Ticaret ve Sanayi Odası, Dubai’de 5’incisi gerçekleşen Uluslararası Yapı ve İnşaat Fuarı ve iş gezisine üyeleri ile birlikte katıldı.
Fuar ve İş gezisine 42 kişiden oluşan iş adamları fuarda sergilenen inşaat sektöründeki son gelişmeleri inceledi. 
Fuarda Banyo, Mutfak ve Sağlık Gereçleri, Metal, Çelik, Tesisat, Su Teknolojisi Taşıma, Dekoratif Ürünler Güvenlik ve Güvenlik Ekipmanları, Kapılar ve Pencereler İskele, Elektrik Sistemleri Yazılım , Kaplama, Boyama, Alçı, Fayansları, Özel İnşaat (Yüzme Havuzları, Çeşmeler) Yangın Söndürme ve Koruma, Termal Nem, Cam ve Cam, Koruma , Peyzaj Ürünler ve Hizmetler, Ahşap, Plastik ve Kompozit, Mermer, Seramik …vs. gibi çeşitli ürünler katılımcılara sunuldu.
Bafra Ticaret ve Sanayi Odası üyelerinden oluşan heyet stantları gezerek dünyanın farklı ülkelerinden gelen firmalar ile ikili iş görüşmeleri gerçekleştirildi.
Ras Al Khaimah eyaleti Rak serbest bölgesi ziyaret edilerek burada yetkililer tarafından Bafra TSO katılımcılarına brifing verildi.
Türkiye Cumhuriyeti Dubai Konsolosluğu ziyaret edilerek Ticaret Ataşesi Serdar Kumbaracı ile bir toplantı yapıldı. Yapılan toplantıda Türkiye ile Birleşik Arap emirlikleri arasında Türkiye’deki ticaret değerlendirildi. 
Ticaret Ataşesi Serdar Kumbaracı Birleşik Arap Emirliklerinden Karadeniz’e, özellikle Trabzon’a ziyaretçi gittiğini söyledi.
Bafra Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Göksel Başar “bu turizm potansiyelinden Samsun’un ve Bafra’nın faydalanması için çalışma yapacaklarını belirtti.
Konsolosluktaki görüşmeye Bafra Kaymakamı Halis Arslan, Bafra TSO Başkanı Göksel Başar, Bafralı İşadamı Kaya Aşçı ve Bafra TSO üyelerinden oluşan bir heyet katıldı.

http://www.bafratso.org.tr/index.cfm?action=haber&page=icerik&no=886





24 Kasım 2014 Pazartesi

Göksel Başar'ın Öğretmenler Günü Mesajı

Göksel Başar'ın Öğretmenler Günü Mesajı

Bafra TSO Yönetim Kurulu Başkanı Göksel Başar, 24 Kasım Öğretmenler günü nedeniyle kutlama mesajı yayınladı.
Başar Mesajında; Öğretmenlik; emek, özveri, sabır ve hoşgörü isteyen, bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülemeyecek kadar değerli, saygın bir meslektir. Gençleri yetiştirmek aileden sonra en fazla değerli öğretmenlerimize düşmektedir. Kuşkusuz öğretmenlerimiz bu görevi üslenmişler ve özverili bir şekilde geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı yetiştirmektedirler.
Bu duygu ve düşünceler ile tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutluyor, başta başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimizi Saygı ve Şükranla anıyorum. Tüm öğretmenlerimize başarılar diliyorum”dedi.

Göksel BAŞAR
Yönetim Kurulu Başkanı

21 Kasım 2014 Cuma

Bafra Ticaret ve Sanayi Odasından Basın Açıklaması


Dubai fuarının ardından bazı basın organlarında yer alan haberler sebebi ile Bafra TSO tarafından bir basın açıklaması yapıldı.
Açıklamada “Üyelerimize yönelik yapılan Dubai fuar ve İş gezisi için program paketinin Odamıza sunulması akabinde;
Odamız üyelerine 06.06.2014 tarihinde 750 kişiye mail yolu ile,
1348 kişiye cep mesajı  sistemi ile ve
12.06.2014 tarihinde web sitemiz üzerinden de fuar duyurusu yapılmıştır.
Yapılan duyurular akabinde 45 kişilik kontenjan olmasına rağmen 42 kişinin katılımı ile fuara gidilmiştir.3 kişilik kontenjan ise boş kalmıştır. Dubai fuarı katılım ücretleri geziye katılanlar tarafından ödenmiştir.
Bu fuar ve iş gezisi programının kişiye veya kişilere özel olması söz konusu değiwww.bafratso.org.trldir.
KOSGEB desteği kişilere özel değildir. KOSGEB e kaydı olan herkes gerekli prosedürleri tamamlayarak destek alabilir.
Sonuç itibari ile Odamızdan bilgi alınmadan bu konuda haber yapılmasının doğru olmadığı kanaatindeyiz. Bu açıklamalarımızla ilgili bilgi ve belgeler Odamızda mevcuttur.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
http://www.bafratso.org.tr/index.cfm?action=haber&page=icerik&no=883