29 Eylül 2014 Pazartesi

TOSKÖY KAVŞAĞI SORUNU ÇÖZÜLDÜ

Bafra Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Göksel Başar Samsun Sinop karayolu güzergâhı Tosköy kavşağında yol sorununun kismen çözüldüğünü açıkladı.
Başkan Başar yaptığı açıklamada “Mayıs ayında Tosköy Kavşağı civarında faaliyet gösteren Üyelerimizi ziyaret ederek yapılan tadilat ve çevre yolu düzenlemesi sebebi ile mağduriyetleri olduklarını gördük.
Bu konu üzerine üyelerimiz mağduriyetlerinin giderilebilmek için Karayolları 7.Bölge Müdürü Mehmet Çetin’i makamında ziyaret ederek konuyu kendisine bildirdik.
Yolun açılması üyelerimiz ve Organize Sanayi bölgesi açısından da çok önemli olduğunu ifade etmiştik.

Yapmış olduğumuz bu girişimler neticesinde yan yolların yapıldığını ve üyelerimizin mağduriyetlerinin kismen de olsa çözüldüğünü gördük. Bölge Müdürümüz Mehmet Çetin Beye desteklerinden ötürü teşekkür ederiz” dedi.


25 Eylül 2014 Perşembe

Bafra TSO Meclis Başkanlığına Nur AYDINER MERAL Seçildi

Bafra TSO Meclis Başkanlığına Nur AYDINER MERAL Seçildi
Bafra Ticaret ve Sanayi Odasında yapılan Meclis Başkanlığı seçimi neticesinde Meclis Başkanlığı görevine Nur Aydıner Meral seçildi.
Bafra Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Hüseyin Çamaş Bafra Belediye Başkan Yardımcısı olarak atandıktan sonra meclis başkanlığı görevinden istifa etmişti.
24.09.2014 tarihinde meclis toplantısında yapılan seçim neticesinde Nur Aydıner Meral Meclis Başkanlığı görevine seçildi.
Meclis Başkanı Nur Aydıner Meral konuşmasında “Bana bu görevi layık gören değerli meclis üyesi arkadaşlarım hepinize teşekkür ediyorum” dedi.
Bafra Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Göksel Başar da “Sayın Hüseyin Çamaş’a Bafra TSO’ da yapmış olduğu Meclis Başkanlığı görevi süresince katkıları ve desteklerinden dolayı teşekkür ediyor, Yeni Meclis Başkanımız Nur Aydıner Meral hanımefendiye de yeni görevinde başarılar diliyorum” dedi.
Ayrıca Nur Aydıner Meral tarafından Hüseyin Çamaş’a bir plaket taktim edildi.

http://bafratso.org.tr/index.cfm?action=haber&page=icerik&no=858

21 Eylül 2014 Pazar

Göksel Başar’dan Torba Yasa Açıklaması



Bafra Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Göksel Başar “Kamuoyunda "Torba Yasa" olarak da bilinen ve çok sayıda kanunda düzenleme öngören 6552 Sayılı İş Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması ile bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına dair kanunun Resmi Gazete’de yayınlandığı 11 Eylül 2014 tarihinde yayınlanarak yürürlüğe girmiştir.
Geçmiş yıl aidat ve munzam aidat borçları bulunan üyelerimizin yayımlanan kanunun 77. Maddesi kapsamında 01 Aralık 2014 tarihine kadar Odaya başvuru yaparak aidat borçlarını yapılandırmalarını, % 10 oranında indirim sağlayacak peşin yada 3’er aylık dönemlerde 8 taksit olarak taksitlendirme imkanından faydalanabileceklerini belirtti.
Başar “Oda üyelerimizin sağlanan bu imkândan yararlanmaları hususunda azami özen göstermelerini bekliyorum” dedi.