16 Nisan 2014 Çarşamba

Bafra TSO Başkanı Göksel Başar’ın Kutlu Doğum Haftası Mesajı

Bafra TSO Başkanı Göksel Başar’ın Kutlu Doğum Haftası Mesajı
08:03, 16 Nisan 2014 Çarşamba
Başkan Başar Mesajında “Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V)'in dünyaya gelişi münasebetiyle kutlamakta olduğumuz Kutlu Doğum Haftası'nın ülkemiz ve insanlık âlemi için hayırlara vesile olmasını diliyoruz.
Peygamberimiz Hz. Muhammed'in insanlığa çağrısını doğru ve etkin bir şekilde anlamak, Hz. Peygamber sevgisi etrafında toplumumuza birlik ve beraberlik mesajları sunmak amacıyla her yıl Kutlu Doğum Haftası ve etkinlikleri düzenlenmektedir” dedi.
Başar; "Peygamber Efendimizin sevgisini her şeyden önce gönüllerde nakşederek, peygamber sevgisini yaşamalıyız. Hayatımızın belli bölümlerinde peygamber sevgisiyle olup belli bölümlerinde ise peygamber sevgisini dışlamalı, bir hayat tarzı olarak benimsemeliyiz. " dedi.

http://www.bafratso.org.tr/index.cfm?action=haber&page=icerik&no=797

Mediküm ‘ün Bafra OSB Ziyareti

Bafra TSO Yönetim Kurulu Başkanı Göksel Başar’ın Bafra OSB’nin 2.etabına yatırım için davet ettiği Samsun Medikal Sanayi Kümelenme Derneği (Mediküm) Bafra’ya gelerek Organize Sanayi Bölgesinde incelemelerde bulundu. http://www.bafratso.org.tr/index.cfm?action=haber&page=icerik&no=796



13 Nisan 2014 Pazar

Bafra TSO Başkanı Göksel Başar; Brüksel’de düzenlenen AB Konferansına katıldı

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, EUROCHAMBRES (Avrupa Odalar Birliği) Başkan Yardımcısı ve TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ile TOBB AB Uyum Komisyonu Başkanı ve Bafra TSO Yönetim Kurulu Başkanı Göksel Başar’ın da içinde bulunduğu bir heyet Brüksel’de düzenlenen konferans ve toplantılara katıldı.

Başar Brüksel’deki Avrupa Parlamentosu binasında düzenlenen Körfez İşbirliği Konseyi ve Avrupa Birliği arasında Ticaret ve Yatırım Fırsatları konulu toplantıda, AB-Türkiye İlişkileri Konferansında ve çeşitli etkinliklerde yer aldı.
AB- Türkiye İlişkileri: “Avrupa İş Dünyası’nın perspektifleri” konulu konferansın açılış konuşmalarını Eurochambers Başkan Yardımcısı ve TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu yaptı.
Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu’nun da konuşma yaptığı konferansta, Eurochambers Dış İlişkiler direktörü Dirk Vantyghem ile TOBB AB Daire Başkanı Mustafa Bayburtlu tarafından “Türkiye’de AB Üyeliği için Şirketlerin Hazırlıkları ve AB – Türkiye ilişkileri: Avrupa İş Dünyasının Perspektifleri” konulu sunumlar yapıldı.
Ayrıca Başkan Göksel Başar’ında katıldığı AB- Türkiye Ekonomik İlişkilerinde Sorun ve Fırsatlar konulu bir panel de gerçekleştirildi.
AB-Türkiye Odalar Forumu (ETCF-2) tarafından Türkiye'de 3700, AB'de 1700 firmayla yapılan anketin sonuçları konferansta açıklandı.
Başkan Hisarcıklıoğlu burada yaptığı konuşmada genişlemenin AB'ye yük getirmediğini, tam aksine büyük ekonomik fırsatlar sunduğunu belirterek, gelecek ay yapılacak Avrupa Parlamentosu seçimlerinde genişleme taraftarlarının güçlenmesi dileğinde bulundu.
Hisarcıklıoğlu, AB ve Türk şirketlerinin birlikte hareket etmeleri halinde Ortadoğu, Orta Asya, Afrika ve diğer pazarlarda çok daha başarılı olacaklarını söyledi.

M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Türk iş dünyasının vize sorununun artık aşılmasını ve AB'nin üçüncü ülkelerle imzaladığı serbest ticaret anlaşmalarının haksız rekabete neden olmaması için Gümrük Birliği'nin revize edilmesini beklediğini ifade etti.

-AB Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu ise, Ukrayna krizi nedeniyle enerjide Rusya'ya olan bağımlılığını azaltmaya çalışan AB'nin, Türkiye ile enerji faslını açmakta isteksiz davrandığını söyledi.

Çavuşoğlu, Brüksel'de düzenlenen konferanstaki konuşmasında, her iki taraftaki işletmelerin çoğunluğunun Türkiye'nin AB entegrasyonuna desteğinin memnuniyet verici olduğunu belirterek, ekonomik ilişkilerin kamuoyundaki algıyı olumlu etkilediğini ifade etti.

Mevlüt Çavuşoğlu, hükümetin reform kararlılığını vurgulayarak, AB'nin yeni fasılları müzakerelere açmasını beklediklerini dile getirdi.

Eurochambers Genel Sekreteri Arnaldo Abruzzini de Türkiye-AB ilişkilerinin güçlü ve derin ekonomik entegrasyona dayandığını belirterek, "Gümrük Birliği'nin başarısı inkar edilemez fakat modernize edilmeli, işleyişi iyileştirilmeli ve kapsamı genişletilmelidir" çağrısında bulundu.

-Araştırma’dan notlar
AB-Türkiye Odalar Forumu'nun araştırmasına göre, Türk işletmelerin yüzde 75'i AB üyeliğini desteklerken, 10 yıl içinde üyelik bekleyenlerin oranı yüzde 51'de kalıyor. Türk şirketlerinin yüzde 28'i üyeliğin asla gerçekleşmeyeceğini düşünüyor.

Avrupalı işletmeler Türkiye'nin üyeliği konusunda daha iyimser. Ankete göre, AB'deki şirketlerin sadece yüzde 8'i Türkiye'nin asla üye olmayacağı görüşündeyken ,10 yıl içinde üyelik bekleyenlerin oranı yüzde 55'e ulaşıyor.

Avrupalı işletmelerden Türkiye'ye ihracat ya da yatırım yapanların yüzde 37'si üyelik konusunda lobi yaparken, Türk pazarına henüz girmemiş şirketlerde bu oran yüzde 7'ye iniyor.

-AB Türkiye Oda Forumu (ETCF-II) Projesi


Bu anketler AB Türkiye Oda Forumu (ETCF) Projesinin ikinci fazı kapsamında düzenlendi. ETCF, TOBB ve EUROCHAMBRES tarafından yürütülen 3 yıllık bir proje. Proje Türk ve AB Odaları arasında karşılıklı bilgi, diyalog ve uzun vadeli işbirliğini geliştirerek Türk ve Avrupa iş dünyalarının entegrasyonunu artırmayı amaçlıyor. ETCF-II Projesi AB Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı 2009 yılı programı kapsamında AB ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından ortaklaşa finanse edilmekte.
 http://bafratso.org.tr/index.cfm?action=haber&page=icerik&no=795