24 Eylül 2013 Salı

Bafra OSB'ye Yatırım Yapacaklara Müjde



http://www.bafratso.org.tr/index.cfm?action=haber&page=icerik&no=714
Bafra Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Göksel Başar OSB yatırımlarında bedelsiz arsa tahsisi ile ilgili bir basın açıklamasında bulundu.
Başkan Başar “4562 sayılı Organize Sanayi Bölgeleri Kanunun 9 uncu maddesinin 4 üncü fıkrasında öngörülen, Organize Sanayi Bölgelerindeki parsellerin kısmen bedelsiz olarak tahsisine ilişkin süre uzatımı 21 Eylül 2013 tarihli Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.
Buna göre bölgemizde; KISMİ BEDELSİZ ARSA TAHSİSİ 12.04.2015 TARİHİNE KADAR UYGULANACAKTIR.
1) Yatırım Teşvik Uygulamalarında Bölgeler gruplandırması çerçevesinde 3. Bölgede yer alan ilçemizde %90 indirimli arsa tahsisi yapılacaktır. Bu kapsamda;
a) indirimden sonra, 2,50 TL/m2 arsa bedeli, 3,50 TL/m2 altyapı katılım bedeli olmak üzere toplamda 6 TL/m2 bedel alınacaktır. Bu bedel, arsa tahsis sözleşmesi yapılınca yarısı, 1 ay sonrada diğer yarısı şeklinde uygulanacaktır.
2) Arsa tahsisinin yapılmasından sonra yatırımcı 1 yıl içersinde ruhsat almak zorunda olup ruhsattan sonrada 2 yıl içersinde üretime başlaması gerekmektedir.
3) Yatırımcı en az 10 kişilik istihdam sayısı ile 3 ay üretim yapmasından sonra katılımcılara tapu devri yapılmaktadır.”

Göksel Başar
Bafra TSO Yönetim Kurulu Başkanı
BORSAB Yönetim Kurulu Başkan V.