2 Ocak 2013 Çarşamba

Başkan Durgun Gazetecilerle Kahvaltıda Buluştu


Bafra Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Recep Durgun ve yönetimi, Bafra’da görev yapan basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya gelerek bir basın toplantısı gerçekleştirdi.
Bafra Şehir Kulübünde düzenlenen kahvaltı sonrasında TSO toplantı salonunda konuşan Bafra TSO Başkanı Recep Durgun “Bölgesel Rekabet edebilirlik operasyonel programı (BROP) kapsamında Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına 2009 yılında sunmuş olduğumuz “Bafra İş ve İhracat Geliştirme Merkezi” adlı AB projemizde sona gelinmiş olup önümüzdeki günlerde de imzaya gideceğiz. 3 yıldır bu projenin çıkması konusunda çalışmalar yaptık, 2.200.000 Euro bütçeli ( 5.200.000.00 TL ) proje hayata geçtiğinde ilçemiz ve bölgemiz için önemli sonuçları olacaktır.250 metrekareden 2 katlı olmak üzere toplam 500 m2 bir bina OSB’ye yapılacak olup,7 departman ve çalışanı olacaktır. Bu departmanlar Koordinatörlük, İş geliştirme faaliyetleri, İş destek faaliyetleri, İhracat destek faaliyetleri, Küme faaliyetleri, Web danışmanlığı faaliyetleri ve Tanıtım ve Organizasyon Faaliyetleridir. Toplam 15 yıl projenin sürdürülebilirliği olacaktır.
"Bafra İş Geliştirme ve İhracatı Destekleme Merkezi" nin amacının bölgede özellikle yeni işletmeler olmak üzere KOBİ'lerin girişimcilik kültür ve becerilerini ve rekabet edebilirliklerini temel bilgi destekleri ve danışmanlık hizmetleri aracılığı ile iyileştirmektir. Proje ile bölgedeki KOBİ'lerin iş hacimlerinin arttırılması, işletme kapasitelerinin geliştirilmesi, gelirlerinin yükseltilmesi ve etkin bütçe yönetimlerinin sağlanması, tanıtım eksikliklerinin giderilmesi, ihracat potansiyellerinin arttırılmasına katkı sağlanması ve bölgede potansiyel girişimcilerin desteklenmesi amaçlanmaktadır” dedi.
Başkan Durgun “Sözlerime son verirken yeni yılın kardeşlik, sevgi ve saygı, duygularının en yoğun şekilde yaşanacağı bir yıl olması. Ülkemize ve ilçemize barış, mutluluk getirmesi dileğimle.
Şahsım, yönetim kurulum ve oda camiam adına tüm Bafra halkının ve milletimizin yeni yılını en içten dileklerimle kutlar, saygılar sunarım” dedi.