15 Ekim 2012 Pazartesi

Müşteri Odaklı Temel Satış Teknikleri Eğitimi


BAFRA TİCARET VE SANAYİ ODASI BAŞKANLIĞINDAN
Günümüzde hızla yaşanan ekonomik, sosyal, kültürel ve siyasal gelişmeler makro düzeyde yeni bir dünya düzeninin oluşumunu gündeme getirirken, mikro düzeyde işletmeler açısından yeni fırsatların doğmasına ve bu fırsatları değerlendirebilmek için de yeni stratejiler geliştirmeyi bir zorunluluk haline getirmektedir. İçinde bulunduğumuz yüzyılda yerel pazarların doygunluğa ulaşması, tüketici tercihlerinde homojenleşme eğiliminin artması, ekonomide uzmanlaşma ve özellikli mal ve hizmet sunumunun yükselmesi, tüketici tatmininde kalite beklentilerinin artması işletmelerin pazarlama politika ve stratejilerini bu gelişmelerle uyumlu bir yapısallığa doğru itmektedir.
Bu amaç ile Odamızca “Müşteri Odaklı Temel Satış Teknikleri” konulu eğitim programı planlanmıştır.
Tertiplenecek eğitime Katılmak isteyen üyelerimiz veya işyerlerinde çalıştırdıkları satış temsilcilerinin iletişim ve organizasyon açısından Odamız Bilgi İşlem Memurluğuna 18.10.2012 saat 17:00’e kadar aşağıdaki katılım formunu doldurarak fax, e-posta ve elden iletmeleri önemle rica olunur.

EĞİTİMCİ

Yrd.Doç.Dr.Yetkin BULUT
OMÜ Öğretim Görevlisi
Katılım Formu için Tıklayınız. 



Bilgi İçin ;
Ayhan AVCI
Bilgi İşlem Memuru
Bafra Ticaret ve Sanayi Odası
Tel.: 0362 543 10 75 (pbx)
Fax : 0362 543 12 75
info@bafratso.org.tr
www.bafratso.org.tr

8 Ekim 2012 Pazartesi

Bafra TSO’ dan Genel Hijyen Eğitimi


Haberler

Bafra TSO’ dan Genel Hijyen Eğitimi
16:31, 08 Ekim 2012 Pazartesi
Bafra Ticaret ve Sanayi Odası üyesi Ekmek ve Ekmek çeşitleri üretimi ve satışı yapan firmaların temsilcilerinin katıldığı “Genel Hijyen Eğitimi” programı Bafra TSO da gerçekleşti.
Bafra Ticaret ve Sanayi Odasında gerçekleşen “Genel Hijyen Eğitimi” programında atılımcılara eğitim vermek üzere Samsun Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Gıda ve Yem Şube Müdürü Cihan Eroğul, Ziraat Mühendisi Elif Günaydın, Ziraat Mühendisi Ayfer Vahapoğlu ve Gıda Mühendisi Sema Buran katıldı.
Ayrıca programa Bafra Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Dursun ve Bafra Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Durgun ile Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Suat Özen de katıldı.
Yönetim Kurulu Başkanı Recep Durgun yaptığı açılış konuşmasında “2012/2 No'lu Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliğinin 2 numaralı ekinin 10 uncu maddesi "Bu Tebliğ kapsamında faaliyet gösteren gıda işletmecileri sorumluluk alanları ile ilgili çalıştırdıkları personelin gıda hijyeni ile ilgili konularda eğitilmelerini sağlarlar” denmektedir.
Yayınlanan bu tebliği ile anlıyoruz ki gelişen ve değişen ülkemizde Avrupa Birliği standartlarına gelebilmek için bu tür eğitimler ve belgelerin önemi oldukça büyüktür. Bu tip belgeleri olmayan firmaların iş yapmaları ileriki süreçlerde zorlaşacaktır” şeklinde konuşarak katılımcılara alacakları eğitimde ve çalışmalarında başarılar diledi.
Gıda ve Yem Şube Müdürü Cihan Eroğul konuşmasında ekmek çeşitleri ve özellikleri, ambalajlanması, taşınması, satışı, satışa sunulan yerleri ile denetimleri hakkında bilgiler verdi.
Eroğul“ Ambalajsız olarak piyasaya arz edilen ürünler; sadece bu Tebliğin hijyen ile ilgili kriterlerini karşılayan yerlerde piyasaya arz edilir. Kasap, manav ve pazar gibi yerlerde piyasaya arz edilemez. Açıkta ekmek satılamaz.
Ayrıca Tebliğ kapsamında yer alan ürünleri tüketiciye arz eden yerler; tam buğday ekmeği ve/veya tam buğday unlu ekmek ve/veya kepekli ekmek de bulundurmak zorundadır” dedi.
Ziraat Mühendisi Elif Günaydın Hijyen eğitiminde, “İyi hijyen uygulamaları, ürünlerin güvenilir olmasını sağlayarak, tüketicinin sağlığının korunmasında ve işyerinin iyi imajının sürdürülebilirliğinde önemlidir” dedi.
Gıda İşçilerinin Uyması Gereken Bazı Özel El Yıkama Kuralları hakkında bilgiler veren Ziraat Mühendisi Ayfer Vahapoğlu “Ürettiğiniz ekmekler 7 den 70’e temel besin kaynağımızdır. Güvenli gıda sağlıklı yaşamdır” dedi.
Gıda Güvenliği ve Gıda zehirlenmeleri hakkında bilgiler veren Gıda Mühendisi Sema Buran ise Hijyen = Temizlik + Dezenfeksiyon diyerek şunları ilave etti “Hijyen Bulunduğumuz ortamda hastalık yapan mikroorganizmaların hastalık yapmayacak seviyede olması için alınan temizlik önlemlerinin tümüdür. Sanitasyon ise Ortamın hastalık yapan mikro organizmalardan arındırılması için gerekli işlemleri sağlık ve temizlik kurallarına uygun yapmaktır.
Zehirlenme, kimyasal veya bozuk gıdanın vücuda girmesinden itibaren çoğunlukla 1 – 36 saat sonra etkisini gösterir. Her insanın bağışıklık sistemi farklı olduğundan, zehirlenme etkileri, her insanda farklı olur” dedi.
Geridön

4 Ekim 2012 Perşembe

Bafra TSO’dan Muhasebecilere Bilgilendirme


Haberler

Bafra TSO’dan Muhasebecilere Bilgilendirme
09:12, 04 Ekim 2012 Perşembe
Bafra Ticaret ve Sanayi Odası Bafra’da faaliyet gösteren Mali Müşavirler ve Muhasebecilerle Bafra TSO’da NACE kodları ile ilgili bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi.
Toplantıda açıklamalarda bulunan Oda Genel Sekreteri Suat Lekesiz şunları kaydetti “Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından belirlenen faaliyet (NACE) kodları üyelere tebliğ edilmeye başlanmıştır. NACE kodu belirleme işlemleri ise her firmanın kendi mali müşaviri tarafından mükellef bilgi formları doldurulmak suretiyle beyan edilerek TOBB’a gönderilmektedir. Ancak bazı üyelerin nace kodlarında yanlışlıklar olduğu TOBB’dan gelen yazılar neticesinde tespit edilmiştir. Üyelerin mağdur olmamaları ve düzeltmenin yapılabilmesi için TOBB’a 10 gün içerisinde itiraz başvuru formu ve ekinde istenen belgeler ile itiraz etmeleri gerekmektedir.
Mükelleflerinizin NACE faaliyet kodları sizin tarafınızdan beyan edildiği için sizlerin bu konuda dikkat etmesi gerekmekte olup, herhangi bir bilgi, yardım ve destek için Odamıza müracaat edebilirsiniz” dedi.
Geridön